1r EP - Cim d'Àligues

21 de maig Etapa 3-7

El dimarts, 21 de maig, els nens i nenes de 1r d'Educació Primària descobriran el Cim d'Àligues, a Sant Feliu de Codines.
 
Les activitats  que gaudiran al Cim d’Àligues es desenvolupen en el marc de l’Educació Ambiental.
Els objectius són promoure l’interès per a la protecció i salvaguarda de les aus rapinyaires i els seus hàbitats.  Les diferents espècies, el seu comportament, la seva funció  en l’ecosistema, els perills que les amenacen…
 
Es realitzarà una visita a la zona de les aus on ens explicaran les característiques pròpies de les aus rapinyaires. Es podran observar de ben a prop, aproximadament 25 espècies: mussol, duc, òliba, falcó, àguila, aligot, milà…
 
Després de la visita, ens situarem a l’amfiteatre on es desenvolupa la sessió de vol. És aleshores quan es poden veure volant en llibertat alguns exemplars d’aus rapinyaires, els més representatius de cada grup: el xoriguer i el falcó, el voltor, el duc, l’àguila, l’aligot… Això ens permetrà comparar les diferències entre uns i altres, sobretot pel que fa al tipus de vol i d’alimentació.
 
La sortida durarà tot el dia i per tant, caldrà dur el dinar. Els nens que es queden a mitja pensió i ho van sol·licitar se’ls lliurarà el pícnic de l’escola.
 
Cal dur també el fulard.